Автор: Тед Снайдер, . Следвайте Гласове в Има много неща, за

...
Автор: Тед Снайдер, . Следвайте Гласове в Има много неща, за
Коментари Харесай

Да не се пита кой е отговорен за взривяването на Северен поток е все едно да не се разследва кой стои зад атентатите от 11 септември

Автор: Тед Снайдер, . Следвайте " Гласове " в
Има доста неща, за които да упрекваме Русия. Но тук, на Запад, продължаваме с навика да упрекваме Русия за всичко и преди всякакво разследване, а дори и макар него. Русия бива упрекната, без значение от това какви са обстоятелствата.

немският канцлер Олаф Шолц се възползва от общото незнание на читателите, с цел да пренапише историята. В частта, в която обвинява Путин, че е провалил обещанието за партньорство и мир след края на Студената война, Шолц написа, че през 2008 година " Русия стартира война против Грузия ".
Много от читателите на Шолц ще му повярват, още повече че западните медии от години ги приготвят за това. Но Шолц знае, че твърденията му са неистина. Независимата задача на Европейския съюз за определяне на обстоятелствата по отношение на спора в Грузия откри тогава, че Грузия, а не Русия, е направила нападението.
На 7 август, нарушавайки личното си преустановяване на огъня, подписано единствено пет часа по-рано, Грузия стартира офанзива против столицата на Южна Осетия Цхинвали. Грузия твърди, че Осетия е обстрелвала грузински села. Но наблюдаващите на ОССЕ на място обявиха, че това не е правилно. Независимата задача на Европейския съюз за определяне на обстоятелствата по спора в Грузия откри, че " нито едно от обясненията, дадени от грузинските управляващи, с цел да дават някаква форма на правна аргументация на нападението ", не е законно. В отчета се споделя, че " не е имало съветска военна инвазия в ход, която е трябвало да бъде спряна от грузинските военни сили ".

Шолц знае това, само че макар следствието продължава да упреква Русия.
Когато на 15 ноември съветска ракета С-300 от остарял вид падна в Полша и умъртви двама души, западните медии и държавни управления незабавно упрекнаха Русия. Скоро обаче следствието откри, че ракетата е била съветска С-300, която украинската войска към момента има. Ракетата, блъснала Полша е украинска, само че още преди следствието за това бе упрекната Русия.
Когато през септември газопроводите " Северен поток " 1 и 2 бяха взривени, Западът подцени изказванията на Русия за непричастност към взривовете и в съгласие я упрекна в саботаж. " Никой в Европа не мисли, че това е нещо друго с изключение на съветски бойкот ", по въпросите на околната среда. Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм, че " наподобява ", че Русия е отговорна.
че след месеци следствие нищо не подсказва, че Русия е виновна за взривените тръби. В публикацията са интервюирани " 23 дипломатически и разследващи чиновници от девет страни ", които настояват, че " на този стадий няма доказателства, че Русия стои зад саботажа ". В нея се оповестява, че " даже тези, които са осведомени със съдебномедицинските елементи, не свързват дефинитивно Русия с офанзивата ".
Ако Русия не го е направила, значи някой от нас го е направил. Най-тревожно незададеният въпрос от 2022 година е: Кой взриви газопроводите " Северен поток "?
Саботажът се подрежда измежду най-големите терористични офанзиви в историята. Да не се задава въпросът кой е виновен за него, наподобява на това да не се проверява кой стои зад атентатите от 11 септември. Умишлената детонация провокира голямо изпускане на метан в атмосферата. То също по този начин прекъсна доставките на газ за Европа, отваряйки пътя към зима без отопление. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен " съзнателно спиране на дейната европейска енергийна инфраструктура ".
Доказателствата недвусмислено сочат, че става дума за държавен участник. Едно от най-големите терористични набези в историята беше осъществено не от уединен терорист или терористична организация, а от страна, настояща независимо или от страни, настоящи дружно.
Ако няма доказателства, че Русия стои зад гърмежите, то тогава или европейска страна, или страна, обвързвана с Европа, я е предала, жертвайки комфорта и здравето на европейските жители. Повишените разноски за газ и електрическа енергия, за които саботажът способства, могат да доведат до спомагателни тази зима и да провокират дефицит на сила в Европа, и изключително в Германия, за години напред.
Русия беше упрекната още преди да бъде извършено разследването. Длъжностни лица " показаха страдание " пред " Вашингтон Пост ", " че толкоз доста международни водачи показаха с пръст Москва, без да обмислят опцията за други забъркани страни ".
Но една от тези " други страни " прекъсна газа за Европа и упрекна Русия.
Най-големият незададен въпрос, който никой не желае да зададе, е: кой?
 
Източник:
Превод: " Гласове "
 
 
 
 
02 Яну 20235131 Дек 2022411529 Дек 2022361328 Дек 2022117127 Дек 2022334026 Дек 20222398КоментариРано или късно02 Яну 2023 10:37ч.
този въпрос щеше да бъде заложен, тъй като в последна сметка истината става ясно, и е доста добре, че се откри човек, който да набере храброст да го направи, че има хора, които желаят тя да стане известна! И тогава ще се разбере, кой е същинският провинен за основаването на неразбориите по света!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Маги02 Яну 2023 10:47ч.
Докато истината най към този момент по този въпрос не излезе нескрито, нищо няма да се оправи в международните каузи, няма по какъв начин! Виновният знае това и по тази причина си трае и в никакъв случай няма да си признае! Защото, в случай че го направи, ще загуби всякаква поддръжка от всички. Затова е нужно това да стане от самостоятелен проверяващ орган, само че има ли подобен??
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 11:00ч.
" Най-големият незададен въпрос, който никой не желае да зададе, е: кой? " Също толкоз значим е въпросът: " Защо? " Защо бе пресечен газа за Европа и за какво неотложно беше упрекната Русия? Защо?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван02 Яну 2023 11:05ч.
Напротив. Много ясно е кой е взривил тръбите на Северен поток 1 и 2. Самият президент на Съединени американски щати Байдън го съобщи в прав текст: „ Ако Русия нападне, това значи, че танкове и войски пресичат границата на Украйна още веднъж. И тогава към този момент няма да има и Северен поток. “ „ Но по какъв начин Вие ще извършите това, в случай че планът е под немски надзор? “ „ Обещавам Ви, че ще бъдем в положение да го създадем. “ Съединени американски щати за следващ път потвърдиха на света, че са страна терорист, въпреки, че и преди бяха малко тези, които се съмняваха в това (основно техни храненици на многочислените им сякаш НПО)!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хамалин02 Яну 2023 11:23ч.
бай иване живееееемЕ по американски> шизофринясване му е майкътъ
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На всеки интелигентен човек02 Яну 2023 11:51ч.
е ясно, кой е имал интерес да се прекъсне съветския газ за Европа! Този, който има интерес да продава своя газ... Сега в Европа към този момент се купува американски газ, вместо съветски.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пак Маги02 Яну 2023 12:00ч.
Въпросът кой взриви тръбите на Северен поток още не е назрял. Това обаче ще се случи, когато свърши войната в Украйна и се разбере кой крив, кой прав. Тогава и ще се разплете дефинитивно този Гордиев възел. Надявам се ние, българите, да доживеем...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 12:07ч.
" Авторът " доста съществено е наблегнал на сепаратиския въоръжен спор в Южна Осетия, базирайки се на данни на ОССЕ. В дописката си се срами да назове организацията, наричайки я " интернационална задача ", тъй като би следвало при коментар на едни сходни събития от 2014 година до 2022 година, въоръжен сепаратиски спор, да се позове на същата организация, само че за този спор се споделят изказванията единствено на РФ, а не на ОССЕ. Освен това по повод " Северен поток " 1 и 2 също грижливо се заобикалят изказванията на Германия, която управлява плана. А те са 1. Че разрушаването на тръбите се нарушава енергийната сигурност на Европейски Съюз, което е обвързвано с това 2. Германия имаше желание да свърже плаващите терминали за полутечен газ, които строи в Балтийско море с тръбите на " Северен поток " в нейните териториални води, които тръби стигат до Бавария и по този метод нямаше да има потребност построява нова инфраструктура. Поради което замисляше национализация на тръбите. Къде тъкмо бяха взривени тръбите? Ето инфо /вижте и датата/: https://bnr.bg/post/101667076/germania-obmisla-nacionalizacia-na-svoata-chast-ot-severen-potok-2
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan02 Яну 2023 13:11ч.
не излиза наяве какво искаш да кажеш с тези фрази...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 15:32ч.
Щом от това не разбирате, няма с какви други думи да се изясни. Особено в случай че не сте прочели материала на БНР, към който съм дал линк.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 16:01ч.
" не излиза наяве какво искаш да кажеш с тези фрази... " Е, по какъв начин какво - подпъхва версиите за съветската връзка и в Южна Осетия и Абхазия и за патоците. Ма кво били споделили в Германия. Тогава, на 08.08.08 в Сега разнищвахме сичко - за към 24 часа 1730 поста, сън < 2 часа. Огън от сички дула. И аз бях там. Тогава, такива като сий партнер, търсиха конспирации, но по какъв начин толкова бързо 58-ма войска мина през тунела Рок и го сложи под защита, щото гогитата желаеха да го затапят и край - ЮО нямаше никва друга връзка със света. Кво щяха да ги вършат, в случай че руснаците не бяха извадиха чепатия. Даже и създателят на тази обява единствено незадълбочено загатва събитията. 2 часа преди гогитата да разстрелят миротворците и да почне обстрелът на Цхинвали с Градове, Саакашвили по малкия екран успокояваше осетинците, да си лягали да спят спокойни. И се почна. И тогава Жужо се спря на половината път - на 20-тина км от Тбилиси. Що? Балимааму.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 16:09ч.
Фпрочем, на гогитата акълът им взе да идва - тъжно е като няма папа-лапа. Не са въвели нито една глоба. От тия - пакетните. Говорят за възобнояване на възд. превоз. Руснаците още се вършат на нацупени. Но ще се отпушат. Мен персонално още ме е гняв, че руснаците им върнаха Гори -рожденото място тов. Сталина. Не им се поставя на гогитата такова свято място.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 16:18ч.
Това е какъв брой доверие да имаме на " афтора ". При очевидните операции. А в случай че сте наясно с ЮО казусът там е от 1989 година Като до 2008 година Саакашвили и останалите преди него в никакъв случай не са посягали към сопата и поддържали войска в ЮС. Та, какво правеше съветска войска в ЮО 2008 г?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 16:23ч.
Да пропуснал съм това " преди да ". Което го слушаме цяла година! Росийската войска нахлула в Украйна " преди да ", тъй като не знам кво си щяли мааалко по-късно да създадат украинците! Що и в двата случая не ги оставаха да го създадат това, с цел да са им " чисти помислите "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z02 Яну 2023 12:36ч.
И кой стои зад атентата на 10.09???
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 2022 е година на лъжата02 Яну 2023 13:16ч.
след избирането на Тръмп през 2016 нео-либералната матрица се счупи и лъжата запопна да се показва за истина. лъже се обикновено плоско, чак ти става обидно: лъже се по кръчмарски, по бойковски, по кирчовски, по столтенбергски, олафшолцовски и байдънски, с цел да се стигне до върха с Борис Джонсън и Зеленски.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА02 Яну 2023 13:44ч.
Диверсията против СП-1 и СП-2 си беше акт на открита война против РФ. Русия не отговори по никакъв метод. Ами по какъв начин няма да се ебава и подпичква с нея всяка шавка, която не я мързи?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иван Пеев02 Яну 2023 14:01ч.
Едни и същи хора проведоха и двата атентата! Може изпълнителите да са разнообразни, само че това е единствено разходен " материал ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Русия бива упрекната, без значение от това какви са обстоятелствата.02 Яну 2023 14:16ч.
това е идеология; идеологиите се базират на неистина там, където истината е неудобна; страните, които имат запаси имат духовна опора, а тези които нямат и би трябвало да оправдаят нямането с лъжа-имат идеологии;
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 15:34ч.
И какви са обстоятелствата? Взривени бяха откакто Германия разгласи, че има желание да национализира нейната част от тръбите. Както национализира дъщерната на Газпром компания в Германия. Но нея нямам по какъв начин да взривят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 15:42ч.
Хайде да прибавя и нещо друго. Липсата на трасе за достатвка, прекратено по тъкмо този метод, е в действителност форсмажор. За разлика от " форсмажора ", който си образуваха с един Указ. На арбитражните каузи ще се покаже, че и този фарсмажор е " самоорганизиран ". Тогава ще се видят и " обстоятелствата ". По такива " зайци " не се гърми с цел да удариш един с един патрон. Поне два би трябвало да са. " Форсмажор " и неспособност на Европейски Съюз да употребява трасето на " Потоците " за транспорт на газ от други източници.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 15:44ч.
И един въпрос да задам, известно ли Ви е, че към този момент две немски сдружения съдят Газпром за прекъсване на доставките на природен газ? И най-малко още едно се кани да направи същото? Германците не чакат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 16:13ч.
И кво? Да ги съдят, не значи да ги осъдят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva02 Яну 2023 16:20ч.
Естествено не значи. Но доказателствата - в съда! Не в медиите! нали и Божков по този начин сподели? Поради което и не го разпитва българския съд?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Аааа,какво02 Яну 2023 15:34ч.
в действителност вършат съветските войски в Осетия,нали тя е част от Грузия?Аналогично стои и казусът с Украйна.За Северен поток-никой не знае,нали и за кулите близнаци имаше клюки,че американците са ги взривили...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 16:22ч.
Ся, първо за коя Осетия става дума. Щото те са две. Едната от много време си е в Русия - Северната. Южната от дълго време желае да се прегърне със Северната. И те като нас, преди Съединението, са разграничени от една планина. Та, Южната искаше, още когато Грузия се отдели от Съюз на съветските социалистически републики. И Абхазия искаше. Тогава стана революция - при започване на 90-те. Доста народ от двете страни почина. Тогава Елцин и Шеварнадзе (май) подписаха документ, че ЮО и Абхазия са с безреден статус. Ще се сложат миротворци на разграничителната линия и ще се чака - мисля, че за 15 години ставаше дума, да се успокоят пристрастеностите и да се договаря. Обаче Саакашвили въодушевен от Америка, не ще да трае. И стана, това, което стана. ЮО разгласи самостоятелност и дружно с Абхазците, чакат Жужо да ги одобри в Русия. Щото за договаряния в идващите 20-30 години и дума не може да става.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022171124 Дек 2022288229 Дек 2022120728 Дек 2022585
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР